Ďaleký východ stále bojuje s rekordnými povodňami

NETKY.SK • 23 August 2013, 18:52 • 2 min
Ďaleký východ stále bojuje s rekordnými povodňami

MOSKVA - Ruský Ďaleký východ naďalej bojuje s rekordnými povodňami, ktoré už postihli viac než 50 000 ľudí. Záplavy spôsobuje najmä rozvodnená rieka Amur, ktorej hladina je v dôsledku silných dažďov najvyššia od 19. storočia.

slovakia

left justify in out

Voda ohrozuje aj najväčšie mesto v oblasti Chabarovsk so 600 000 obyvateľmi, ktoré leží na sútoku riek Amur a Ussuri. Voda v meste sa blíži k obytným budovám a úrady už zriadili v školách evakuačné centrá. Najviac postihnutá je stále oblasť pri hranici s Čínou, ktorú tvorí Amur. Povodne okrem Chabarovského kraja postihli aj susedné Jakutsko, Prímorie, Amursko a Židovskú autonómnu oblasť. Meteorológovia predpovedajú ďalšie dažde a očakávajú, že hladina Amuru presiahne rekordných osem metrov. Na výstavbu protipovodňových hrádzí povolali aj armádu.

Povodne si zatiaľ nevyžiadali žiadne obete na životoch, spôsobujú však škody na majetku, infraštruktúre a úrode. Evakuovať už museli skoro 30 000 ľudí. Úrady tiež plánujú zaočkovať tisíce obyvateľov proti nákazlivým ochoreniam.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona