Dalajláma vystúpi na konferencii Forum 2000 v Prahe

NETKY.SK • 14 September 2013, 10:49 • 2 min
Dalajláma vystúpi na konferencii Forum 2000 v Prahe

PRAHA - Tibetský dalajláma, americká folková speváčka Joan Baezová a vodkyňa mjanmarskej opozície Aun Schan Su Ťij budú medzi 137 delegátmi zo 44 krajín, ktorí sa zúčastnia na 17. ročníku havlovskej konferencie Forum 2000 v Prahe.

slovakia

left justify in out

To bude, ako píše spravodajský server ČT24, slávnostne otvorené až v nedeľu večer o 19.00 h v Pražskej križovatke pod názvom Spoločnosť v prerode, avšak už dnes sa v Tipsport aréne uskutoční verejná dalajlámova prednáška s názvom Láskavosť a vzájomná úcta v dnešnej spoločnosti.

Konferencia bude pokračovať v rozvíjaní odkazu Václava Havla, zosnulého československého a českého prezidenta a zároveň zakladateľa nadácie Nadace Forum 2000. Hlavnou témou podujatia budú problémy a dôsledky spoločenských transformácií a rôzne aspekty prebiehajúcich zmien súčasného sveta, približuje spravodajský server Českej televízie.

Konferencia sa bude venovať možnostiam i rizikám transformačných procesov v štátoch ležiacich od postsovietskeho regiónu cez arabský svet až po Latinskú Ameriku. Cieľom je lepšie porozumieť tomu, čo je pri prechode od autoritárskeho režimu k demokracii nevyhnutné, ale aj príčinám zastavenia alebo odchýlenia smeru týchto procesov, vysvetľuje ČT24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies