Dalajláma priniesol do Talianska finančnú pomoc postihnutým zemetrasením

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 07:20 • 2 min
Dalajláma priniesol do Talianska finančnú pomoc postihnutým zemetrasením

Dalajláma priniesol do Talianska finančnú pomoc postihnutým zemetrasením - Svet Dalajláma prisľúbil v nedeľu finančnú pomoc vo výške 100. 000 dolárov postihnutým dvoma nedávnymi ničivými zemetraseniami v severnom Taliansku.

slovakia

left justify in out

img

Dalajláma prisľúbil v nedeľu finančnú pomoc vo výške 100.000 dolárov postihnutým dvoma nedávnymi ničivými zemetraseniami v severnom Taliansku. Duchovný vodca Tibetu žijúci v exile navštívil oblasť Emilia Romagna a mesto Mirandola krátko po začatí niekoľkodňovej návštevy Talianska, kam pricestoval zo Škótska.
      Ešte pred príchodom jeho po poradcovia uviedli, že dalajláma mieni darovať miestnej pobočke Červeného kríža 50.000 dolárov na pomoc pri rekonštrukčných prácach, informovala talianska tlačová agentúra ANSA.
      Nebolo by správne prísť sem, na toto katastrofou zničené miesto s prázdnymi rukami. Preto darujem týmto ľuďom ďalších 50.000 dolárov," citovala ho ANSA.
      Spoločne s predsedom regiónu Emilia Romagna, Vascom Erranim a starostom Mirandoly, Mainom Benattim, navštívil trosky katolíckeho kostola, ktorý sa zrútil pri zemetrasení. Neskôr sa stretol s preživšími v stanovom tábore.
      Dalajlámova návšteva Talianska vyvolala spory, keďže mesto Miláno zmenilo plán udeliť mu počas návštevy čestné občianstvo mesta. Médiá informovali, že finančná metropola Talianska ustúpila nátlaku čínskej vlády. Miestni politici sa údajne zľakli, že ocenenie dalajlámu by mohlo prinútiť Čínu zvážiť svoje investície do prípravy Svetovej výstavy Expo 2015, ktorá bude v Milánu.
      Denník Corriere della Serra citovala milánskeho ľavicového starostu Giuliana Pisapiu, ktorý citoval slová čínskeho konzula, že udelenie čestného občianstva dalajlámovi by Peking považoval za "známku nepriateľstva voči čínskemu ľudu".
      Úrad starostu uviedol,že dalajláma dostane namiesto toho v utorok príležitosť prihovoriť sa mestskej rade. Stúpenci budhismu a Tibetu nazvali tento obrat "hanebným".

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies