Dalajláma odcestoval do USA, podrobí sa naplánovanej lekárskej prehliadke

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:10 • 2 min
Dalajláma odcestoval do USA, podrobí sa naplánovanej lekárskej prehliadke

DHARAMSÁLA - Tibetský duchovný vodca dalajláma sa dnes zo svojho sídla v Indii vydal na cestu do USA, kde podrobí plánovanej lekárskej prehliadke, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pred odletom z Dharamsály sa dalajláma vyjadril, že nemá žiadne špecifické zdravotné problémy. Posťažoval sa len na menší opuch na pravom oku. Dokonca si zložil okuliare a so smiechom opuchnuté oko ukázal.

 

Dalajláma dodal, že na klinike Mayo v Rochestri v americkom štáte Minnesota sa podrobí celkovej prehliadke tak, ako to zvykol posledných deväť rokov. Ak sa pri nej nájde nejaký zdravotný problém, 80-ročný dalajláma sa tam hneď podrobí liečbe. Do Dharamsály by sa podľa vlastných slov mal vrátiť v marci.

 

Vlani v septembri dalajláma na radu lekárov zrušil naplánovanú sériu verejných vystúpení v USA. Lekári mu vtedy odporučili niekoľko týždňov oddychu. Čínska vláda považuje dalajlámu za nebezpečného separatistu a vládne Tibetu tvrdou rukou od obsadenia tibetského územia v roku 1950. Dalajláma, ktorý od neúspešného tibetského povstania proti čínskej nadvláde z roku 1959 žije v exile v Indii, opakuje, že chce len väčšiu autonómiu pre Tibet a skutočné náboženské, politické a kultúrne slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies