Dalajláma má dnes narodeniny

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 17:14 • 2 min
Dalajláma má dnes narodeniny

Bylakuppé: Tibeťania oslavovali 78. narodeniny dalajlámu.

slovakia

left justify in out

Tisíce Tibeťanov dnes na tibetskej univerzite v Indii transparentmi a tancom oslavovali 78. narodeniny dalajlámu, uviedla tlačová agentúra AP.

Po stretnutí zástupcov viacerých vierovyznaní tibetský duchovný líder vyzval ľudí, aby láskou a súcitom pomohli zabezpečiť mier vo svete.

Smerom k moslimskému duchovnému dalajláma povedal, že skutočný zmysel džihádu - alebo svätej vojny - je "bojovať proti našim negatívnym emóciám", a nie je to o bití alebo zabíjaní druhých.

Dalajláma ďalej poznamenal, že 150.000 Tibeťanov - žijúcich v zahraničí - reprezentuje "šesť miliónov Tibeťanov (v Číne), ktorí nie sú slobodní, alebo nemajú príležitosť prejaviť, čo cítia".

Dalajláma žije v exile v Indii od roku 1959. Peking ho obviňoval, že sa snažil o odtrhnutie Tibetu od Číny. Tibetský duchovný líder však tvrdil, že len chcel pre Tibet väčšiu autonómiu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies