Dal 11 gólov v 9 dueloch: Nelietam v oblakoch, vraví Boroš

NETKY.SK • 20 September 2016, 09:18 • 2 min
Dal 11 gólov v 9 dueloch: Nelietam v oblakoch, vraví Boroš

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Forma skraja sezóny 2016/2017 ako hrom, z futbalistu Richarda Boroša sa akoby znenazdajky vykľul obávaný kanonier.

slovakia

left justify in out

Opora Spišskej Novej Vsi má na konte už jedenásť gólov, na ktoré mu stačilo odohrať iba deväť duelov, a to viackrát nastúpil aj na poste stopéra. V uplynulom týždni sa štyrmi gólmi podpísal pod pohárové víťazstvo v Raslaviciach 7:2 a v sobotu v II. lige spečatil triumf nad Rimavskou Sobotou 3:1.

"Mám už menšie problémy s operovaným členkom ako kedysi, s čím súviseli aj tréningové výpadky. Pomáha mi tiež psychická podpora spoluhráčov a blízkych," konštatuje o svojej aktuálnej forme Richard Boroš. V uplynulej sezóne dal v II. lige 6 gólov, ale rovnú polovicu mu odpočítali, keďže ich ako na potvoru nastrieľal práve proti Dolnému Kubínu, ktorý sa odhlásil zo súťaže. Teraz dosiahol už päť zásahov v siedmich dueloch II. ligy, v dvoch zápasoch Slovnaft Cupu trafil dokopy až šesťkrát.

"Poradie strelcov veľmi nesledujem, rozhodne ma viac zaujíma tabuľka. Posledné dva ligové zápasy aj pohárový som nastúpil na hrote a som rád, že som sa mohol odvďačiť trénerovi za dôveru gólmi. Nemám nijakú konkrétnu métu, koľko ich chcem nastrieľať, ani som neuzavrel nijakú stávku. Jednoducho - nech ich je čo najviac," želá si 27-ročný univerzál vysoký 189 cm a vážiaci 90 kg, ktorého zdobí dobré krytie lopty, sila vo vzdušných súbojoch či výber miesta v šestnástke.

Jedenásť gólov v deviatich vystúpeniach je už viac než slušný nástrel, ale Boroš zostáva nohami pevne na zemi. "Určite nelietam v oblakoch, ani mi netreba skresať hrebienok. Všetko koriguje moja priateľka ako mentálna trénerka," prezrádza futbalista. "Uvedomujem si, že každá séria sa raz skončí. Mojím cieľom je udržať si stabilnú formu a čo najviac pomôcť mužstvu," doplnil po siedmich kolách II. ligy skupiny východ s dvadsaťdvojkou na drese jasne najlepší strelec FK Spišská Nová Ves. Jeho tím má v tabuľke na konte tri víťazstvá a štyri prehry, ku všetkým 9 získaným bodom prispel aj gólovo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies