Ďakujeme, veličenstvo, odkázali Holanďania svojej kráľovnej Beatrix

NETKY.SK • 29 Január 2013, 12:21 • 2 min
Ďakujeme, veličenstvo, odkázali Holanďania svojej kráľovnej Beatrix

Ďakujeme, veličenstvo, odkázali Holanďania svojej kráľovnej Beatrix - Politika Holanďania preukázali svojej kráľovnej Beatrix deň po oznámení jej abdikácie na trón veľký rešpekt a hlbokú vďaku, uviedla dnes agentúra DPA. Vďaka, veličenstvo, uviedol dnes

slovakia

left justify in out

img

Holanďania preukázali svojej kráľovnej Beatrix deň po oznámení jej abdikácie na trón veľký rešpekt a hlbokú vďaku, uviedla dnes agentúra DPA.

"Vďaka, veličenstvo," uviedol dnes na titulnej strane holandský bulvárny denník De Telegraaf. Denník De Volkskrant označil panovníčku za "matku otčiny".

Viac než 7,4 milióna Holanďanov sledovalo v pondelok večer televízny prejav kráľovnej Beatrix, v ktorom oznámila svoju abdikáciu, píše DPA. Umelci a politici bez ohľadu na stranícku príslušnosť ocenili nasadenie panovníčky, ktorá chce holandský trón po 33 rokoch vlády odovzdať synovi Willemovi-Alexandrovi.

"Kráľovná je cennou radkyňou vlády," povedal bývalý sociálnodemokratický premiér Wim Kok. Holandský kabinet sa dnes v ranných hodinách zišiel na mimoriadnom zasadaní s cieľom pripraviť výmenu na tróne. Štyridsaťpäťročný korunný princ Willem-Alexander by mal byť korunovaný 30. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies