Dakota Fanning sa objaví v novom filme: Zahrá si v romantickej dráme Sweetness in the Belly

NETKY.SK • 6 November 2018, 08:18 • 2 min
Dakota Fanning sa objaví v novom filme: Zahrá si v romantickej dráme Sweetness in the Belly

BRATISLAVA - Americká herečka Dakota Fanning sa predstaví v romantickej dráme Sweetness in the Belly. V adaptácii rovnomenného románu kanadskej autorky Camilly Gibb stvárni hlavnú hrdinku Lilly Abdal.

slovakia

left justify in out

V tejto úlohe pritom nahradí írsko-americkú herečku Saoirse Ronan, ktorá ju mala pôvodne stvárniť.

 


Snímka prinesie príbeh Lilly, dcéry anglických rodičov žijúcich v Afrike, ktorá osirie, keď ich zabijú. Dievča vychovajú v sufistickom chráme v Maroku, kde prijme islam. Z Afriky však bude musieť ujsť pred občianskou vojnou do vlasti jej rodičov, kam po prvý raz vkročí ako utečenka. Spolu s ďalšími imigrantmi sa usadí v Londýne, kde sa bude snažiť o opätovné stretnutia ľudí s ich odlúčenými rodinami. Jej priateľka Amina však zistí, že Lillyna snaha nie je úplne nezištná, keď odhalí jej milostnú aféru s idealistickým lekárom Azizom.

Okrem Fanning si v snímke zahrajú aj Wunmi Mosaku, Kunal Nayyar a Yahya Abdul-Mateen II, ktorý stvárni Aziza. Réžie sa ujme etiópska filmárka Zeresenay Berhane Mehari, ktorá prinesie na filmové plátna scenár Laury Phillips. Snímku, ktorá vznikne v produkcii spoločnosti Sienna Films, budú nakrúcať v Dubline a v Etiópii.

 



Hannah Dakota Fanning sa na striebornom plátne objavila už ako malé dieťa. Preslávila sa ako Lucy vo filme Ja som Sam (2001), vďaka ktorému sa ako osemročná stala najmladšou kandidátkou na cenu hereckej asociácie Screen Actors Guild. Nasledovali úlohy v snímkach ako 24 hodín (2002), Dievča na roztrhanie (2002), Muž v ohni (2004), Vojna svetov (2005) alebo Hra na skrývačku (2005). Posun k dospelejším úlohám pre ňu znamenali filmy Hounddog (2007) či Múr nárekov (2008). Nasledovali tituly ako Výnimoční (2009), The Runaways (2010), Život v moteli (2012), Nočné pohyby (2013), Americká idyla (2016) či tri filmy z upírskej ságy Twilight z rokov 2009, 2010 a 2012, v ktorých sa predstavila ako Jane Volturi. Zahrala si aj v seriáli The Alienist (2018). Svoj hlas prepožičala napríklad Coraline v animovanom filme Koralína a svet za tajnými dverami (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies