VIDEO Dakar má prvú obeť, divák zomrel pri kolízii s autom

NETKY.SK • 10 Január 2016, 11:22 • 2 min
VIDEO Dakar má prvú obeť, divák zomrel pri kolízii s autom

SALTA - Počas sobotňajšej 7. etapy Rely Dakar zomrel šesťdesiattriročný bolívijský fanúšik, ktorého zrazilo Mitsubishi francúzskeho pretekára Lionela Bauda.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa udiala približne na 82. kilometri trate z bolívijského Uyumi do mesta Salta na severozápade Argentíny. "Lekársky tím mohol nanešťastie už len potvrdiť smrť diváka," uvádza sa v stanovisku organizátorov.

 

Išlo o prvú smrteľnú nehodu na tomto ročníku a celkovo 64. v histórii prestížneho podujatia. Zároveň to bola šiesta tragická udalosť od roku 2009, kedy sa Dakar presunul z Afriky do Južnej Ameriky.

 

Počas tohto ročníka sa už odohrala jedna nehoda hneď v prológu, keď čínska jazdkyňa Kuo Mej-ling v druhej polovici 11 km dlhého úvodného testu nezvládla za volantom automobilu Mini riadenie, vbehla do davu a zranila pritom osem divákov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies