Dajte zbohom kruhom pod očami

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 11:00 • 2 min
Dajte zbohom kruhom pod očami

BRATISLAVA – Trápia vás tmavé kruhy pod očami? Máte pocit, že vyzeráte nezdravo, unavene a šedivé škvrny okolo očí vám pridávajú na veku? Je najvyšší čas s nimi zatočiť! Ale ako, keď im dať navždy zbohom nie je vôbec také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

slovakia

left justify in out

Prečo kruhy okolo očí vznikajú a aké možnosti v boji proti nim máme?

Príčin môže byť celá rada. Môže ísť o celkom banálne dôvody, ako je dlhé sledovanie monitoru počítača až po komplikované problémy vyžadujúce odbornú starostlivosť. Pokožka okolo očí je veľmi jemná, citlivá a reaguje tak na radu zmien v organizme. Rozsah nevzhľadných kruhov určuje nie len tmavé zafarbenie kože v okolí očí, ale tiež množstvo tukovej vrstvy v oblasti pod viečkami. Jej nedostatok sa prejavuje priehlbinami alebo ohraničenými vakmi práve v tejto oblasti. „Medzi hlavné príčiny často patrí stres a s tým spojený nekvalitný spánok, rovnako tak tmavé kruhy pod očami vyvoláva aj dlhodobý nedostatočný pitný režim,“ dodáva MUDr. Monika Kvaková odborníčka na estetickú dermatológiu. Kruhy pod očami tak veľa prezrádzajú nie len o našom životnom štýle, ale aj o celkovom zdraví organizmu.

 

Zrkadlo zrkadlo, kedy už zmiznú?

Kruhy pod očami môžeme zvládnuť samy, ak je na vine dlhé bdenie alebo napríklad nedostatok tekutín v tele. Svoje urobí aj očný krém a jemná masáž tváre, nezabúdajte ani na overené uhorky a sáčiky harmančekového či zeleného čaju. Ale bojujete s kruhmi pod očami už nejaký ten týždeň a pohľad do zrkadla je stále strašidelný? Práve vtedy nastal čas obrátiť sa na odborníka. Moderná medicína má hneď niekoľko veľmi účinných postupov, ako kruhy pod očami dlhodobo odstrániť.

 

„Pre zakrytie tmavých kruhov najčastejšie využívam jemnú aplikáciu kyseliny hyalurónovej, ktorá sa mi už viac krát osvedčila. Často sa ale stretávam so ženami, ktoré sa týchto látok obávajú, preto doporučujem aj Plazmagél, vytvorený z vlastnej krvnej plazmy. Aplikácia Plazmagélu zakryje rovnako dobre tmavé kruhy a naviac oživí pokožku a dodá vyživujúce látky. Výhodou týchto postupov je, že výsledok je viditeľný okamžite a trvá niekoľko mesiacov,“ vysvetľuje MUDr. Monika Kvaková.

 

A na čo si dať pozor?

V boji s kruhmi pod očami hrozí jedna komplikácia – vybrať správnu metódu pre náš typ problému. A na to sami nestačíme. Obrátiť sa na doktora nám v tomto prípade môže ušetriť nie len peniaze za nevhodne zvolené postupy, ale predovšetkým čas, ktorý by sme venovali márnemu boju s domácim odstraňovaním kruhov pod očami. A ešte na jednu dôležitú vec nemôžme zabudnúť. Odborník môže veľmi rýchle odhaliť zdravotný problém, ktorý sa za kruhmi pod očami niekedy skrýva. Aj to je dôvod, prečo sa nad jeho návštevou zamyslieť ak ste sa aj dnes prebudili a stále sú tam!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies