Dajte starnutiu pleti STOP

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 15:17 • 2 min
Dajte starnutiu pleti STOP

BRATISLAVA - Nedokážeme vám poradiť, ako aj za dvadsať rokov vyzerať ako dnes. Viete ale, že môžete starnutie spomaliť? Povieme vám, ako udržať pokožku čo najdlhšie mladú.

slovakia

left justify in out

Nepridávajte si zbytočne vrásky. Naučte sa odpočívať, nájdite si čas pre seba a robte to, čo vás baví. Stresový hormón kortizol je zabijak kolagénu, preto keď sa budete stresovať, zostarne vaša pleť rýchlejšie.

 

Dôležitý je aj spánok, počas neho sa totiž pleť regeneruje. Ak dlho do noci sedíte pri počítači, nesmiete sa čudovať unavenej a predčasne zostarnutej pleti.

 

Obmedzte mastné jedlo a pridajte do jedálnička potraviny, ktoré urobia pleti dobre. Patria k nim orechy, citrusy, kiwi alebo špenát. Z citrusov zvlášť citrón a grapefriut, obaja dodajú pleti vitamíny a hydratujú zvnútra.

 

Nezabúdajte piť. Tým myslíme vodu, nie sladené malinovky alebo kávu. Pleť je potrebné hydratovať hlavne zvnútra, preto pitie nikdy nesklame.

 

Vyživujte a hydratujte pokožku denným a nočným krémom. Krémy vždy vyberajte podľa svojho typu pokožky a veku, zle zvolený krém môže narobiť poriadnu paseku. 

 

Neverila by ste, koľko žien zanedbáva odličovanie. Pritom práve pravidelné čistenie udržuje pleť mladú. Kúpte si odličovacie mlieko alebo vodu a dôkladne tvár večer i ráno očistite.

 

A pamätajte si, že fajčenie zabíja vašu krásu. Fajčenie ničí kolagén, ktorý je pre pružnú pokožku potrebný. Koža je kvôli fajčeniu zažltnutá a škaredá, fajčiarkam sa navyše rýchlejšie tvoria vrásky okolo úst.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies