Dajte si pozor: Policajti v celej Európe budú kontrolovať bezpečnostné pásy!

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 13:56 • 2 min
Dajte si pozor: Policajti v celej Európe budú kontrolovať bezpečnostné pásy!

BRATISLAVA - Celoeurópska dopravno-bezpečnostná akcia, do ktorej sa zapoja aj policajti na celom území Slovenska, sa začala dnes. Organizuje ju medzinárodná stavovská organizácia Tispol združujúca služby dopravnej polície európskych krajín.

slovakia

left justify in out

Tento týždeň sa policajti pri kontrole zamerajú najmä na používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek. V prípade ich nepoužitia počas jazdy hrozí vodičom pokuta vo výške 60 eur. Policajti sa zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky, ako sú nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov. Posvietia si tiež na ostatných účastníkov, teda aj chodcov a cyklistov.

Dopravno-bezpečnostná akcia sa uskutoční od 11. až do 17. marca v každom kraji. Informovala o tom Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies