Dajte si pozor na nebezpečné kozmetické výrobky

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 10:49 • 2 min
Dajte si pozor na nebezpečné kozmetické výrobky

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nebezpečnú kozmetiku v Európskej únii. Výrobky nahlásili kontrolné orgány v Bulharsku, Nemecku a v Rakúsku do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX). Informoval o tom hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný.

slovakia

left justify in out

Nebezpečný je krém s vitamínom K a arnikou s názvom Simetria Vitamin K &Arnica Cream vyrobený v USA. V kréme sa nachádza látka zakázaná do kozmetických výrobkov - vitamín K. Úrad verejného zdravotníctva ďalej upozorňuje na farby na tetovanie s názvom Bulls Blood, Moss a Black Cherry značky Intenze rovnako z USA. Vo farbe Bulls Blood zistili prítomnosť niklu a nepovolených farieb. Vo farbe Moss a Black Cherry sú tiež prítomné nepovolené farby. Nebezpečný je aj výrobok na bielenie pokožky Pure whitening značky EIL Menovate. Výrobok obsahuje látku hydrochinón, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa požívať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies