Dajte si pozor: Internetom sa šíri falošný Tesco kupón!

NETKY.SK • 24 Február 2017, 11:51 • 2 min
Dajte si pozor: Internetom sa šíri falošný Tesco kupón!

BRATISLAVA – Na internete sa šíri podvodný stoeurový kupón pre zákazníkov Tesca. Je to vírus, ktorý zneužíva dôveru ľudí. Varuje pred ním dokonca aj samotný reťazec.

slovakia

left justify in out

Kupón sa šíril na facebooku. Sľuboval každému, kto sa zaregistruje, 100-eurový kupón do Tesca. Tí, čo na odkaz klikli, pravdepodobne majú v počítači vírus.

 

Príspevok mal veľa gramatických chýb. „Je možné uplatniť len s originálnym dokladom, predloží tento kupón na svojho operátora pokladnice vykúpiť. Tento kupón môže byť použitý len raz, budú príjmané iba originálne kupóny. Tento kupón nie je možné zameniť za hotovosť. Kupón nemožno použiť s inými kupónmi nie sme zodpovední za chyby tlače alebo typografie,“ písalo sa v príspevku.

 

Užívateľ sa po kliknutí dostal na dotazník, ktorý mal vyplniť.

 

img

Po vyplnení dotazníku, musel odkaz zdieľať na facebooku svojim priateľom.

 

img

 

Pred podvodným príspevkom varoval samotný reťazec. „Pozor, ide o podvod! Nenechajte sa zlákať súťažami, ktoré nie sú na našej oficiálnej Facebook stránke. Robia ich podvodníci, ktorí vás chcú obrať o peniaze, získať vaše údaje do databázy alebo môže ísť aj o vírus,“ informoval facebookova stránka Tesco SK.

 

Ide už o druhý podovodný odkaz, ktorý koloval na sociálnej sieti na Slovensku. Pred niekoľkými dňami zneužili podvodníci Lidl. Ľuďom sľubovali iPhone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies