Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. feb. 2019Lívia
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.11.2018 09:00 Gurmán
Dajte šancu prívarkom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.11.2018 09:00 Gurmán

Dajte šancu prívarkom



BRATISLAVA - Zima sa už blíži, tak prečo sa nezohriať prívarkom? Prinášame vám pár tipov. Je z čoho vyberať...


Šošovicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť cca 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

 

 

Zemiakový prívarok s kôprom

 

Potrebné suroviny: 2kg zemiakov, soľ, kôpor, nové a čierne korenie celé, bobkový list, smotana, 2 PL hladkej múky

 

Príprava receptu: Zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme kôpor a koreniny a dáme variť. Po uvarení pridáme smotanu rozmiešanú s múkov, prevaríme. Podávame s párkami alebo vajíčkami.

 

 

Kelový prívarok

 

Potrebné suroviny: 1 väčší kel, cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej, hladká múka, zemiaky

 

Príprava receptu: Kel nakrájame, podlejeme vodou a dáme do hrnca dusiť. Osolíme, pridáme cesnak a koreniny. Po cca 15 min pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a uvaríme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme múku a kel zahustíme. Podávame s párkami alebo gulášom.

 

 

Prívarok z hlávkovej kapusty

 

Potrebné suroviny: pol hlávky bielej kapusty, paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky

 

Príprava receptu: Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Podľa chuti dochutíme a odstavíme.
 

 

Brokolicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 500 g brokolica, 1 malá cibuľa, 2-3PL hl.múky, muškátový oriešok, soľ, olej

 

Príprava receptu: Brokolicu umyjeme a uvaríme, scedíme a potom nakrájame na kúsky, vývar si zatiaľ odložíme. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu a pridáme na drobno pokrájanú brokolicu, môžme trošku podliať vývarom a potom zalejeme bešamelom, ktorý urobíme tak, že na lyžici oleja opražíme múku, pridáme muškátový oriešok a zalejeme šálkou vývaru. Všetko necháme ešte prejsť varom a odstavíme.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok