Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
17. dec. 2018Kornélia
BratislavaBratislava -2°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.11.2018 09:00 Gurmán
Dajte šancu prívarkom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.11.2018 09:00 Gurmán

Dajte šancu prívarkom



BRATISLAVA - Zima sa už blíži, tak prečo sa nezohriať prívarkom? Prinášame vám pár tipov. Je z čoho vyberať...


Šošovicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť cca 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

 

 

Zemiakový prívarok s kôprom

 

Potrebné suroviny: 2kg zemiakov, soľ, kôpor, nové a čierne korenie celé, bobkový list, smotana, 2 PL hladkej múky

 

Príprava receptu: Zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme kôpor a koreniny a dáme variť. Po uvarení pridáme smotanu rozmiešanú s múkov, prevaríme. Podávame s párkami alebo vajíčkami.

 

 

Kelový prívarok

 

Potrebné suroviny: 1 väčší kel, cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej, hladká múka, zemiaky

 

Príprava receptu: Kel nakrájame, podlejeme vodou a dáme do hrnca dusiť. Osolíme, pridáme cesnak a koreniny. Po cca 15 min pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a uvaríme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme múku a kel zahustíme. Podávame s párkami alebo gulášom.

 

 

Prívarok z hlávkovej kapusty

 

Potrebné suroviny: pol hlávky bielej kapusty, paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky

 

Príprava receptu: Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Podľa chuti dochutíme a odstavíme.
 

 

Brokolicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 500 g brokolica, 1 malá cibuľa, 2-3PL hl.múky, muškátový oriešok, soľ, olej

 

Príprava receptu: Brokolicu umyjeme a uvaríme, scedíme a potom nakrájame na kúsky, vývar si zatiaľ odložíme. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu a pridáme na drobno pokrájanú brokolicu, môžme trošku podliať vývarom a potom zalejeme bešamelom, ktorý urobíme tak, že na lyžici oleja opražíme múku, pridáme muškátový oriešok a zalejeme šálkou vývaru. Všetko necháme ešte prejsť varom a odstavíme.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok