Daimler zvýši v Maďarsku výrobu na 300.000 vozidiel ročne

NETKY.SK • 16 August 2012, 11:35 • 2 min
Daimler zvýši v Maďarsku výrobu na 300.000 vozidiel ročne

Daimler zvýši v Maďarsku výrobu na 300. 000 vozidiel ročne - Doprava Nemecký koncern Daimler plánuje zvýšiť výrobu svojich automobilov v Maďarsku do roku 2015 o 100 % na 300.

slovakia

left justify in out

img

Nemecký koncern Daimler plánuje zvýšiť výrobu svojich automobilov v Maďarsku do roku 2015 o 100 % na 300.000 kusov. Informáciu prinieslo dnešné vydanie hospodárskych novín Napi Gazdaság. Uvádza, že mu ju potvrdili nemenované zasvätené zdroje.
      Hovorca Daimlera povedal agentúre Reuters, že vedenie koncernu uvažuje o rozšírení výroby, ale nijaké rozhodnutie sa ešte neprijalo.
      Maďarské ministerstvo hospodárstva uviedlo, že zámer zvýšiť výrobu automobilov by bol vítaný, ale odmietlo čokoľvek konkretizovať.
      Závod Daimlera v Kecskeméte začal s výrobou v marci tohto roku. Montuje mercedesy triedy B. Koncern vložil do realizácie projektu 800 miliónov eur. Táto investícia bola v krajine jednou z najväčších za posledné roky. Spolu s investíciou Audi do motorárne a montážneho závodu v Györi dostala maďarská ekonomika silný rastový stimul.
      Daimler ešte v marci oznámil, že v novom závode začne v roku 2013 montovať aj kupé CLA. Napi Gazdaság napísal, že sa jeho skúšobná výroba už začala. Podľa novín sa rozširovanie kapacity v Kecskeméte začne na budúci rok a bude stáť niekoľko desiatok miliárd forintov (HUF). Koncern už v súvislosti so svojím investičným zámerom kontaktoval príslušné vládne miesta v Budapešti.
      Daimler čelí silnému tlaku konkurenčnej dcéry Volkswagenu Audi a život mu sťažuje aj BMW. Obaja súperi Daimlera zarábajú na každom predanom automobile viac než on, ale predávajú aj viac vozidiel vďaka väčšiemu prieniku na čínsky trh. Tam automobilka Audi predala v prvom roku o 100 % viac vozidiel ako Daimler mercedesov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies