Daimler vyrobil v tomto roku 1,49 mil. osobných áut

NETKY.SK • 30 December 2013, 16:46 • 2 min
Daimler vyrobil v tomto roku 1,49 mil. osobných áut

FRANKFURT - Skupina predala v roku 2013 viac ako 1,4 mil. vozidiel.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilová skupina Daimler vyrobila v roku 2013 celkovo 1,49 mil. osobných áut. V pondelok o tom informovala skupina Daimler. Výrobca áut značky Mercedes-Benz je tak na dobrej ceste dosiahnuť nový rekord predaja. Skupina v pondelok uviedla, že za celý uplynulý rok predala viac ako 1,4 mil. vozidiel. "To znamená, že sme v dobrej pozícii dosiahnuť tiež v budúcom roku rekordné predaje,“ povedala členka dozornej rady spoločnosti Ola Kaellenius, ktorá tiež zodpovedá za marketing a predaj. Výroba limuzín spoločnosti triedy S v továrni Sindelfingen beží na plnú kapacitu. Denne tak vyrobí 460 kusov týchto áut.

Zisk skupiny Daimler v treťom kvartáli prekonal očakávania. Firma tiež koncom októbra predstavila prognózu, v ktorej počíta s poklesom základného zisku za celý tento rok o približne 8 %, čo je zhruba v súlade s odhadmi trhu. Zisk spoločnosti pred úrokmi a zdanením (EBIT) vzrástol v treťom kvartáli o 15 % na 2,23 mld. eur, zatiaľ čo analytici očakávali zisk 2,12 mld. eur. Čistý zisk spoločnosti Daimler vzrástol o 53 % na 1,84 mld. eur. Firme k tomu pomohli menšie odvody na dani z príjmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies