Daimler sa neobáva krízy, predaj mercedesov v Číne prudko rastie

NETKY.SK • 6 Október 2015, 12:17 • 2 min
Daimler sa neobáva krízy, predaj mercedesov v Číne prudko rastie

STUTTGART - Koncern Daimler má dostatočne silný obranný štít proti poklesu čínskeho automobilovému trhu, ktorý je preň najdôležitejší. Informovala o tom DPA. V septembri predal v ázijskej krajine 38.663 vozidiel modelu Mercedes-Benz. Záujem o ne medziročne vzrástol o 53,2 %.

slovakia

left justify in out

Podobne silný prírastok zaznamenal koncern v Číne už aj v auguste, kým odbyt rivalov Audi a BMW naposledy oslaboval. Predseda správnej rady Daimlera Dieter Zetsche na septembrovom automobilovom veľtrhu IAA vo Frankfurte nad Mohanom vyslovil presvedčenie, že pokiaľ ide o odbyt koncernu v Číne, budúcnosť vidí optimisticky.

 

Čínsky trh s osobnými vozidlami zaznamenal v auguste už tretí mesiac po sebe. Daimler má však cieľ predať tento rok v Číne viac ako 300.000 vozidiel. V septembri si ich kúpilo už vyše 260.000 Číňanov. Výsledok predaja sa medziročne zvýšil o 30,9 %. V septembri predal Daimler na všetkých trhoch vyše 198.500 mercedesov a smartov. Výkon bol medziročne lepší o 17,2 %. Od začiatku roka vzrástol predaj oboch modelov o 16 % a dosiahol 1,46 milióna kusov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies