Daimler rokuje o prevzatí štvrtinového podielu v MV Agusta

NETKY.SK • 21 Október 2014, 14:38 • 2 min
Daimler rokuje o prevzatí štvrtinového podielu v MV Agusta

FRANKFURT - Nemecký automobilový koncern Daimler rokuje o kúpe štvrtinového podielu v talianskom výrobcovi motocyklov MV Agusta.

slovakia

left justify in out

Automobilka by mala tento podiel kúpiť za 30 mil. eur prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti AMG s možnosťou zvýšiť svoju účasť výmenou za ďalšie investície. Informoval o tom v utorok nemecký denník Süddeutsche Zeitung, ktorý sa odvolal na zdroje z talianskeho finančného sektora. Dohoda by mohla byť podpísaná už budúci týždeň, píše ďalej denník. Predstavitelia Daimleru ani firmy MV Agusta situáciu nekomentovali.

 

Kúpa by Daimleru sprístupnila celý rad vysoko výkonných trojvalcových motorov, ktoré vyvinula firma MV Agusta. Záujem automobiliek o podobné motory sa zvýšil, keďže prísnejšie pravidlá pre emisie tlačia výrobcov automobilov k využívaniu ľahšej technológie a vývoju väčšieho počtu hybridných automobilov. Napríklad, nemecká automobilka Audi, ktorá je divíziou koncernu Volkswagen, kúpila v roku 2012 talianskeho výrobcu motocyklov Ducati za 860 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies