Daimler počíta s ďalším nárastom predaja v Číne

NETKY.SK • 24 August 2015, 16:59 • 2 min
Daimler počíta s ďalším nárastom predaja v Číne

PEKING - Daimler počíta v Číne s pokračovaním nárastu odbytu aj napriek tomu, že predaj mnohých nemeckých automobiliek na čínskom trhu klesá.

slovakia

left justify in out

"Som skutočne optimistický," uviedol dnes šéf Daimleru pre Čínu Hubert Troska pred novinármi v Pekingu. Koncern, ktorého kľúčovou značkou je Mercedes, očakáva rýchlejší rast na trhu áut vyššej triedy než konkurencia a chce tento rok v Číne predať "300.000 alebo viac" vozidiel. Daimler by tak išiel proti prúdu, keďže nálada na čínskom automobilovom trhu sa zhoršuje.

 

Nemeckí výrobcovia áut bojujú z dôvodu ochladenia čínskej ekonomiky s poklesom odbytu na miestnom trhu. Predaj Audi v júli medziročne padol o 12,5 % a odbyt BMW klesol o 6 %. Naopak, predaj Mercedesu vyskočil o 41,5 %. Mercedes však je na čínskom trhu doteraz výrazne slabšie zastúpený než konkurencia.

Nové modely by podľa Trosku mali pomôcť znížiť náskok konkurencie. Daimler v 1. polroku predal v Číne 165.000 áut, Audi 274.000 a BMW 230.000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies