Daimler naďalej investuje do spaľovacích motorov

NETKY.SK • 31 Október 2016, 09:21 • 2 min
Daimler naďalej investuje do spaľovacích motorov

STUTTGART - Daimler aj napriek diskusii o konci spaľovacích motorov investuje miliardy do vývoja nových dieselových a benzínových motorov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Do vývoja spaľovacích motorov koncern aktuálne investoval tri miliardy eur, uviedol pred novinármi šéf divízie pohonných jednotiek Bernhard Heil. K tomu je potrebné pripočítať podobnú sumu na zmenu produkcie.

 

Z uvedených troch miliárd dal koncern 1,1 miliardy eur na vývoj dieselových motorov a 1,9 miliardy na vývoj nových benzínových motorov, ktoré sa majú začať vyrábať v roku 2017, uviedol Heil. Koncern navyše potrebuje asi 1,5 miliardy eur na prestavbu výroby už uvedených dieselových motorov a približne rovnakú sumu na zmenu produkcie v prípade benzínových motorov. Ďalších 600 miliónov eur bude stáť nové skúšobné a vývojové zariadenia v závode v Sindelfingene.

 

Daimler prichádza s novými motormi v čase, keď sa v Nemecku diskutuje o úplnom zákaze spaľovacích motorov. "Spaľovacie motory budú hrať dôležitú úlohu ešte dlhé obdobie," myslí si Heil.

 

Koncern, pokiaľ ide o elektro-mobilitu, zatiaľ vsádzal na hybridné motory. V roku 2017 bude na trhu 10 modelov automobilky s hybridným pohonom. Daimler plánuje prvý elektromobil značky EQ až na konci desaťročia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies