Daimler možno bude vyrábať Mercedesy spoločne s Nissanom

NETKY.SK • 24 August 2012, 06:54 • 2 min
Daimler možno bude vyrábať Mercedesy spoločne s Nissanom

Daimler možno bude vyrábať Mercedesy spoločne s Nissanom

slovakia

left justify in out

imgNemecký koncern Daimler pri hľadaní úspor uvažuje o tom, že začne spoločne s partnerskou automobilkou Renault-Nissan vyrábať osobné autá svojej kľúčovej značky Mercedes. Vo svojom dnešnom vydaní o tom informoval nemecký denník Financial Times Deutschland (FTD) s odvolaním sa na vysoko postavené zdroje z Daimleru.
      To by znamenalo prelomenie tabu, keďže Daimler by prvý raz otvoril modely Mercedesu spoločnej produkcii s inou automobilkou. Koncern doteraz spolupracuje so svojimi partnermi len na produkcii dielcov pre Mercedesy.
      Podľa FTD by Daimler mohol už od roku 2016 vyrábať spoločne s francúzsko-japonským koncernom Renault-Nissan menšie modely Mercedes a autá prémiovej dcéry Nissanu, Infiniti. Hovorí sa o menšom terénnom aute.
      Daimler odmietol uvedené informácie komentovať. Hovorkyňa koncernu dnes uviedla, že spoločnosť sa nevyjadruje k podobným špekuláciám.
      Mercedes a Renault-Nissan spolupracujú od roku 2010. Koncerny majú spoločnú platformu, vymieňajú si motory a majú jeden v druhom podiel. Spoločná produkcia sa však zatiaľ obmedzuje na úžitkové vozidlá.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies