Daimler kupuje 25-% podiel v talianskom výrobcovi motocyklov MV Agusta

NETKY.SK • 31 Október 2014, 16:08 • 2 min
Daimler kupuje 25-% podiel v talianskom výrobcovi motocyklov MV Agusta

STUTTGART - Nemecká automobilka Daimler oznámila, že prevezme 25-% podiel v talianskom výrobcovi motocyklov MV Agusta. Hodnotu kontraktu firma z Nemecka nezverejnila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Daimler uviedol, že štvrtinový podiel v legendárnej talianskej značke prevezme prostredníctvom divízie Mercedes-AMG. Tá kúpi podiel v rámci dohody o dlhodobej spolupráci, ktorá zároveň počíta s kooperáciou firiem v oblasti marketingu a predaja. Kúpou podielu získa Mercedes-AMG aj jedno kreslo v správnej rade MV Agusta.
     

Daimler urobil podobný krok ako pred časom ďalšia nemecká automobilka Volkswagen. Tá v roku 2012 kúpila za 860 miliónov eur talianskeho výrobcu motocyklov Ducati. 
     

Najnovším krokom získa Daimler prístup k vysokovýkonným trojvalcovým motorom, ktoré MV Agusta vyvinula pre svoje závodné motocykle. Nemecká spoločnosť predpokladá, že úrady by mohli transakciu schváliť približne koncom novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies