Daily Mail má záujem o internetové aktíva Yahoo

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 13:09 • 2 min
Daily Mail má záujem o internetové aktíva Yahoo

LONDÝN - Vydavateľ britského denníka Daily Mail, spoločnosť Daily Mail & General Trust, rokuje s finančnými investormi o podaní spoločnej ponuky na odkúpenie internetových aktív firmy Yahoo.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v pondelok, čím potvrdila správu, ktorú pôvodne priniesol denník the Wall Street Journal. Bližšie údaje k osloveným firmám a finančným podrobnostiam transakcie hovorkyňa spoločnosti neuviedla. Daily Mail by mohol s pomocou aktív firmy Yahoo zvýšiť reklamné príjmy zo svojich globálne obľúbených internetových stránok.

 

Spoločnosť Yahoo predáva kľúčové aktíva, napríklad spravodajské stránky a službu elektronickej pošty. Má totiž problémy držať krok s konkurenčnými firmami, akými sú Facebook či Google. Záujemcovia o odkúpenie aktív Yahoo, medzi ktorými sú aj mediálny koncern Time Inc alebo telekomunikačná firma Verizon, majú svoje ponuky predložiť do 18. apríla.

 

Daily Mail prevádzkuje bulvárne zamerané stránky DailyMail.com a MailOnline. Denne ich navštívi zhruba 14 mil. ľudí, čím patria medzi celosvetovo najpopulárnejšie internetové stránky v anglickom jazyku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies