Dažde spôsobili v Šášovskom Podhradí problémy, obec je odrezaná od sveta

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 11:30 • 2 min
Dažde spôsobili v Šášovskom Podhradí problémy, obec je odrezaná od sveta

Dažde spôsobili v Šášovskom Podhradí problémy, obec je odrezaná od sveta

slovakia

left justify in out

img

Pretrvávajúce dažde spôsobili problémy v obci Šášovské Podhradie v okrese Žiar nad Hronom. Podľa primátora Žiaru nad Hronom Ivana Černaja (nezávislý) je obec kompletne zaliata. "Vylial sa tu potok a do obce sa nedá ani vojsť," uviedol dnes na stretnutí s novinármi.
      V tejto chvíli podľa jeho slov zasadá krízový štáb, Černaj pre postihnuté územie vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. Mesto je podľa jeho slov pripravené kedykoľvek zasiahnuť. Problémy podľa jeho slov voda spôsobila aj v časti Píla v okolí potoka Rudnica.
      Problémy hlásia aj ďalšie obce v Žiarskom a Žarnovickom okrese ako Hodruša-Hámre, Hronská Dúbrava či Sklené Teplice.
      Pre spomínané okresy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu 2. stupňa pred búrkami. "S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 - 60 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 24 - 28 m/s," upozorňujú meteorológovia. Zároveň platí pre spomínané územie 2. stupeň výstrahy pred možným vznikom prívalových povodní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona