Dážd zvýšil hladiny riek na severe krajiny, voda zaplavila cesty

NETKY.SK • 28 September 2010, 07:04 • 2 min
Dážd zvýšil hladiny riek na severe krajiny, voda zaplavila cesty

Dážd zvýšil hladiny riek na severe krajiny, voda zaplavila cesty

slovakia

left justify in out

img

Už na šiestich meracích miestach v povodí českých riek Labe a Ohře zaznamenali v utorok ráno po vytrvalom daždi tretí stupeň povodňovej aktivity. Podľa Českého hydrometeorologického ústavu platí povodňové ohrozenie pre Liberecký a Ústecký kraj minimálne do stredy. Dažde zvýšili hladiny riek na severe Čiech. Voda v rieke Smědá v dedine Předlánce o 5.00 ráno dosahovala výšku 272 centimetrov. V Liberci je rieka Nisa na výške 124 centimetrov, v Hrádku nad Nisou je jej hladina 236 centimetrov.

V pondelok večer podľa povodňového plánu zazneli v postihnutých oblastiach sirény, ktoré oznamovali nebezpečenstvo povodní po dosiahnutí druhého stupňa. Okrem toho tu jazdili autá s ampliónmi, z ktorých sa ozývalo varovné hlásenie, uviedol hovorca libereckého magistrátu Martin Korych.

"Povodňová voda zaplavila dve cesty na Liberecku, tri na Českolipsku a jednu v Dolánkoch u Turnova na Semilsku," povedal hovorca kraja Jiří Langer. Ako ďalej vysvetlil, uzávierky pre vodu postihli cesty aj v niekoľkých ďalších oblastiach. Príčinami je okrem zaplavenia aj podmytie či poškodenie vozovky. Vo Václaviciach na Liberecku sa na cestu zosunul svah v dĺžke desiatich metrov.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies