Dacjuk tretí gól CSKA nevidel, hlavnou obeťou výluky je podľa neho fanúšik

NETKY.SK • 24 Október 2012, 08:32 • 2 min
Dacjuk tretí gól CSKA nevidel, hlavnou obeťou výluky je podľa neho fanúšik

Dacjuk tretí gól CSKA nevidel, hlavnou obeťou výluky je podľa neho fanúšik - Hokej Spokojný s výhrou nad Slovanom i zážitkom zo Slovnaft Arény opúšťal v utorok zápas Kontinentálnej hokejovej ligy hviezdny hráč CSKA Moskva Pavel Dacjuk. Center Detroitu Red

slovakia

left justify in out

img

Spokojný s výhrou nad Slovanom i zážitkom zo Slovnaft Arény opúšťal v utorok zápas Kontinentálnej hokejovej ligy hviezdny hráč CSKA Moskva Pavel Dacjuk. Center Detroitu Red Wings patrí popri Iľjovi Bryzgalovovi, Michailovi Grabovskom a Alexandrovi Radulovovi k zvučnému štvorzáprahu "vojakov" a spolu so spoluhráčmi chce svoj nový klub vyniesť premiérovo až ku Gagarinovmu poháru. 
      Kým najproduktívnejší hráč súťaže Radulov odmietol hovoriť po zápase a drsným, jemu vlastným výrazom tváre a rezolútnym anglickým "Done (Hotovo)" naznačil novinárom, že z neho nič nevytiahnu, populárny "Pav" sa pristavil a odpovedal na niekoľko otázok.  
      V zápase Dacjuka bolo vidno podobne často ako Radulova, v útočnom pásme z neho vyžarovala istota, nestresoval s pukom a vyslovene nepokazil jedinú prihrávku spoluhráčom. No a viackrát predviedol aj svoje charakteristické čisté odoberanie puku vo vlastnej tretine či v strednom pásme a dokázal, že nie nadarmo je trojnásobným držiteľom Selkeho trofeje pre najlepšieho brániaceho útočníka zámorskej NHL. "Sme spokojní s výhrou, super zápas. Hlavný je pre nás výsledok," stručne zhodnotil stretnutie, ale kontroverzným víťazným gólom do siete Jaroslava Janusa sa zaoberať odmietol. "Mňa sa pýtate? Som ja snáď rozhodca?," zahral otázku do autu a na naliehanie pridal ďalšieho "mŕtveho chrobáka": "V tom momente som sedel na striedačke, oddychoval som. Snažil som sa vydýchať medzi striedaniami."
      Dacjuk ocenil skvelú hokejovú klímu v hale, o ktorú sa v Slovnaft Aréne už po niekoľkýkrát postaralo vypredané hľadisko. "Fantastická atmosféra, veľmi dobre sa tu hrá. Je to neuveriteľné, takéto povzbudzovanie."
      Jeden z najlepších centrov súčasného svetového hokeja v minulosti zdôrazňoval, že v NHL hrá preto, lebo je to najlepšia liga na svete. Rozdiely medzi KHL a NHL však rozoberať nechcel. "Nie som analytik. Som rád, že môžem hrať hokej v domovine. Pre CSKA som sa rozhodol preto, lebo je to legendárny klub, ktorý má v tejto sezóne šancu vyhrať Gagarinov pohár," podoprel svoje rozhodnutie pôsobiť v metropole Ruska. Tridsaťštyriročný rodák zo Sverdlovska, ktorý je už Jekaterinburgom a v KHL má tiež reprezentanta - Avtomobilist, prezradil, že k hokejovým koreňom by sa chcel ešte vrátiť. Ale len na sklonku kariéry. "Z Avtomobilistu som dostal tiež ponuku, ale nepritakal som na ňu. Ak mi dajú šancu neskôr, rád tam ukončím svoju kariéru, ale teraz ešte nie." 
      O prebiehajúcej výluke v NHL veľmi rozprávať nechcel. Momentálne reálne hrozí, že fanúšikovia o jednu celú sezónu prídu v dôsledku prebiehajúceho márneho hľadania novej podoby kolektívnej zmluvy. Odhadnúť ďalší vývoj Dacjuk nevedel. "Skutočne na to neviem odpovedať. Užívam si pivo v Bratislave," odbočil od témy naznačujúc, že tá o "lock-out"-e je príliš komplikovaná na rozlúsknutie v mixzóne, ale potom vyjadril znepokojenie z toho, že strany sporu sa takto zahrávajú s dôverou priaznivcov, najmä tých zámorských. "Ale áno, bude mi hokej v NHL chýbať, ak sa zruší celá sezóna. V prvom rade je to však veľké sklamanie pre diváka. Fanúšikovia v zámorí milujú hokej, sledujú vývoj a treba povedať, že takto ich strácame. Momentálny stav nie je víťazstvom pre nikoho." 
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies