Dachser Slovakia prevážal legendárnu výstavu Tutanchamon

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:00 • 2 min
Dachser Slovakia prevážal legendárnu výstavu Tutanchamon

BRATISLAVA - Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser Slovakia realizoval prepravu jednej z najúspešnejších výstav na Slovensku – egyptskú výstavu Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady. 15 jumbo kamiónov prepravovalo viac ako tisíc umeleckých artefaktov – verných kópií staroegyptských pamiatok.

slovakia

left justify in out

Výstava Tutanchamon zaznamenala na Slovensku veľký úspech. Na výstavisku Incheba Expo v Bratislave obdivovalo exponáty pripomínajúce dobu Starovekého Egypta spred viac ako 3 tisíc rokov okolo 150 000 návštevníkov. Prepravu z Bratislavy do skladov v dvoch nemeckých mestách Wang a Troisdorf realizoval v januári tohto roku Dachser Slovakia.

 

„Išlo o neštandardnú prepravu, pretože časti výstavy boli nadmerné a pritom krehké exponáty, napríklad časť hrobky či verné kópie staroegyptských sôch,“ hovorí Ing. Roman Stoličný, managing director a člen predstavenstva spoločnosti Dachser Slovakia, a dodáva, „na výstavisku v Bratislave sme nakladali na tzv. mega návesy v presne stanovených oknách a celá výstava musela byť doručená do Troisdorfu a Wangu taktiež presne načas.“ 

 

Úspešná výstava, ktorá návštevníka doslova vtiahne do úlohy egyptológa a bádateľa Howarda Cartera, objaviteľa Tutanchamonovej hrobky z dávneho Egypta, umožňuje jedinečný zážitok. Ďalší návštevníci sa z výstavy budú tešiť od apríla tohto roku, kedy sa presunie do Olympiaparku v Mníchove.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona