Dachser investuje desiatky miliónov do rozšírenia skladov

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 12:24 • 2 min
Dachser investuje desiatky miliónov do rozšírenia skladov

BRATISLAVA - Medzinárodný logistický koncern Dachser, ktorý pôsobí aj na Slovensku, rozširuje kapacitu svojich skladov.

slovakia

left justify in out

Ako skupina v pondelok informovala, vybudovaním nových priestorov v Rakúsku, v Nemecku a vo Francúzsku posilňuje svoju kontraktnú logistiku v Európe. Integrované logistické služby, vrátane prepravy, skladovania a služieb s pridanou hodnotou budú vo väčšom počte lokalít ako doteraz.


Dachser začal s rozšírením logistického centra v Hörschingu neďaleko rakúskeho Linzu. Nový sklad, do ktorého spoločnosť investuje zhruba 10 mil. eur, by mal byť otvorený začiatkom budúceho roku. V novom sklade bude k dispozícii 10-tisíc štvorcových metrov skladových priestorov a vyše 20-tisíc paletových miest. "Naše široké spektrum služieb kontraktnej logistiky nám umožňuje podporovať našich zákazníkov aj v riadení ich globálnych dodávateľských reťazcov," povedal prevádzkový riaditeľ skupiny Dachser Michael Schilling.


Všetky služby budú k dispozícii na jednom mieste - skladovanie a služby na mieru ako neoddeliteľná súčasť kontraktnej logistiky, s priamym napojením na hustú európsku prepravnú sieť, ako aj služby leteckej a námornej prepravy poskytované divíziou Dachser Air & Sea Logistics. "Spoločne s našimi kolegami v sieti pracujeme na internacionalizácii kontraktnej logistiky Dachser,“ povedal šéf tohto oddelenia Alexander Tonn.


Dachser investoval aj do logistického centra v nemeckom Überherrne v spolkovej krajine Sársko. Stavia tu sklad pre kontraktnú logistiku s plochou 11-tisíc štvorcových metrov skladovej plochy, s 22-tisíc regálovými miestami a so šesťsto štvorcovými metrami kancelárskych plôch. Aj tu presiahla investovaná čiastka 10 mil. eur. Uvedenie do prevádzky je naplánované na koniec októbra tohto roka a v strednodobom horizonte vznikne 80 nových pracovných miest.


Überherrn má v sieti Dachser dvojakú funkciu. Zatiaľ čo počas dňa panuje v logistickom centre bežná prevádzka pobočky, od ôsmej večer funguje ako Eurohub, teda centrálny uzol pre európsku prepravnú sieť. Pre svoju strategickú polohu v blízkosti rieky Sáry kombinuje Dachser pozemnú prepravu po Európe s medzikontinentálnymi trasami a úzko prepája námornú a leteckú dopravu pre import aj export.


Vo Francúzsku rozšíril Dachser kapacitu svojich skladov na dvoch miestach. V meste Salon de Provence v južnom Francúzsku nedávno otvoril pobočku s 12-tisíc štvorcovými metrami skladových priestorov a so 14,5-tisíca paletových miest pre región Provensálsko - Alpy - Azúrové pobrežie. Skladovacie priestory boli rozšírené aj v Remeši na severe Francúzska. Táto pobočka s kapacitou celkom 27-tisíc paletových miest poskytuje kontraktnú logistiku najmä pre obchodníkov s vínom a liehovinami a pre priemyselné odvetvia.


Rodinná spoločnosť Dachser so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. Firmu založil v roku 1930 Thomas Dachser. Poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: Dachser European Logistics, Dachser Food Logistics a Dachser Air & Sea Logistics. Dopĺňajú ich služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia pre jednotlivé odvetvia. Skupina má 26,5 tisíca zamestnancov v 428 pobočkách v 43 krajinách sveta, má skladovacie priestory s plochou 2,45 milióna štvorcových metrov. V roku 2015 prepravila 78,1 milióna zásielok a dosiahla celkový obrat 5,64 mld. eur.


Súčasťou skupiny na Slovensku bola od roku 2004 spoločnosť Lindbergh & Dachser, a. s. a od začiatku roka 2010 pôsobí pod obchodným menom Dachser Slovakia, a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu Dachser. V súčasnosti má Dachser na Slovensku štyri pobočky - v Bratislave, Lozorne, Martine a Košiciach spolu so 128 zamestnancami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies