DAC rozbehol zimnú prípravu so Šatkom a J. Kosorinom

NETKY.SK • 9 Január 2017, 15:24 • 2 min
DAC rozbehol zimnú prípravu so Šatkom a J. Kosorinom

DUNAJSKÁ STREDA - Hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda po štvortýždňovej prestávke začali v pondelok 9. januára tréningom na umelej tráve vlastnej klubovej akadémie zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2016/2017. Klub zo Žitného ostrova figuruje po jesenných devätnástich odohraných kolách s 21 bodmi na 9. mieste tabuľky Fortuna ligy (bilancia: 5 - 6 - 8, skóre 21:26), po odstúpení Spartaka Myjava sa posunie na 8. priečku.

slovakia

left justify in out

Rumunský hlavný kormidelník DAC-u Csaba László privítal v kabíne na úvodnom zraze 29 hráčov, boli medzi nimi aj traja dlhodobo zranení Jakub Brašeň, Gergö Kocsis a Dezider Egri, ale aj dve nové a jedna staronová akvizícia. V kádri nastali minimálne zmeny.

 

"Prichádzajú k nám dve posily zo slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Obranca Ľubomír Šatka na polročné hosťovanie z anglického Newcastlu United a na prestup odchovanec Senice - útočník Jakub Kosorin, transfer v jeho prípade je na 2,5 roka. Staronovou tvárou je Roman Sabler, ako náš hráč naposledy hosťoval v Myjave," uvádza oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu. Okrem spomenutého tria pribudli dvaja osemnásťroční mladíci Filip Moďoroši a Albánec Esmerald Aluku.

 

"Tomáš Huk a Eric Javier Davis Grajales chýbali pre reprezentačné povinnosti, Ákos Szarka pre chorobu, kým Darko Tofiloski, Pape Macou Sarr, Noé Achille Kwin Amban a Valerijs Šabala sa k nášmu tímu pridajú v utorok," informuje ďalej klubový web. V kolónke odchodov je jediné meno - Róbert Polievka: dvadsaťročný útočník strávi jar na hosťovaní v ŽP Šport Podbrezová.


Priestory kabíny mužstva ožili po 29 dňoch, hráči však neboli bez pohybu ani počas zimnej pauzy. Plnili totiž individuálne tréningové plány, ktoré im tréneri pripravili na konci jesene. Od pondelka mužstvo trénuje opäť pohromade. Príprava bude v domácom prostredí, vo štvrtok 19. januára odcestuje výprava na trinásťdňové sústredenie do Turecka, ktoré potrvá do konca januára.

 

"Prvých desať dní sa zameriame predovšetkým na rozvoj sily a kondície, pri pobyte v Turecku sa dostane do popredia taktika. Tam už chcem pracovať so skupinou 24 - 25 hráčov, s ktorými rátam do jarnej časti tejto sezóny," prezradil tréner Csaba László svoje plány na najbližšie obdobie a doplnil: "Nie som zástancom príliš veľkých zmien počas zimnej prestávky, skôr sa chceme držať pozitívneho smerovania z konca jesene."


FC DAC 1904 má v pláne odohrať dovedna šesť prípravných stretnutí: tri v rámci spomenutého sústdredenia v "krajine polmesiaca" (zatiaľ majú "žlto-modrí" dohodnutého iba úvodného súpera - 21. 1. si zmerajú sily s ukrajinským prvoligistom FC Karpaty Ľvov, pozn.), tri po návrate domov - s účastníkmi najvyššej českej súťaže. V generálke na jarnú časť ročníka 2016/2017 futbalisti Dunajskej Stredy privítajú 11. februára o 14.00 h FC Fastav Zlín, v prípade priaznivého počasia sa bude hrať v DAC aréne.


Prehľad stretnutí FC DAC 1904 Dunajská Streda v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:


21. januára 2017: FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Karpaty Ľvov (Ukr.) - v rámci sústredenia v Turecku (ďalší dvaja súperi zatiaľ nie sú známi)
4. februára: FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Vysočina Jihlava (ČR, 13.00 h)
6. februára: FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Mladá Boleslav (ČR)
11. februára: FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Fastav Zlín (ČR, 14.00)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies