DAC D. Streda na jar s ambíciou dostať sa medzi šesť najlepších

NETKY.SK • 25 Február 2015, 11:01 • 2 min
DAC D. Streda na jar s ambíciou dostať sa medzi šesť najlepších

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vstupujú do jarnej časti fortunaligovej sezóny 2014/2015 s odhodlaním bojovať o lepšie umiestnenie. Po jeseni im patrí v 12-člennej tabuľke deviate miesto, no ambície siahajú omnoho vyššie. Prispieť by k tomu mali aj nové tváre, ktoré sa tímu zo Žitného ostrova upísali počas zimnej prestávky. Obmenou prešla aj trénerská lavička, keď Mikuláša Radványiho vystriedal nemecký kormidelník s chorvátskymi koreňmi Tomislav Marič.

slovakia

left justify in out

"Vlani to bol iný klub a iné starosti. DAC sa stal za rok konsolidovaným klubom a za jeseň má navyše najviac návštevníkov. Keď porovnáme to, čo bolo a to, čo je, určite sme pokročili ďalej. Máme pred sebou stále kus práce. Chceme napredovať, aby sme vybudovali klub, ktorý bude patriť medzi najsilnejšie na Slovensku. A to nielen A-tím, ale aj dorastenecké mužstvo," povedal na úvod stredajšej tlačovej konferencie majiteľ DAC-u Oszkár Világi, ktorý vzápätí objasnil trénerskú výmenu: "Pánovi Radványimu sme poďakovali, určite si ho veľmi vážim. Odrobil pre nás kus práce a patrí do histórie klubu. V klube má vždy dvere otvorené. Zmenu som spravil po dlhom rozmýšľaní, nikdy som to však neoľutoval."

 

Dunajskostredčania majú za sebou dlhú prípravu, počas ktorej absolvovali aj sústredenie v Turecku a odohrali viacero prípravných zápasov. Do tímu navyše pribudli noví hráči - brankár Martin Polaček, obranca Ľubomír Michalík a stredopoliari Martin Ljubičič, Branislav Ľupták, Ivan Sesar, Pape Macou Sar. "V tíme vidíme progres a verím, že sa to prejaví už v prvých zápasoch. Realizačný tím s majiteľom spravil všetko preto, aby tím bol v hernej aj psychickej pohode. Verme, že sa nám to podarilo. Do druhej časti sezóny ideme s cieľom skončiť v prvej šestke a byť úspešní v Slovenskom pohári," priblížil ciele prezident klubu Tibor Végh.

 

S tímom sa stihol oboznámiť už aj nový kormidelník Tomislav Marič, ktorý sa dohodol na spolupráci s DAC v polovici januára. "To, prečo som sa rozhodol sem prísť, malo svoje dôvody. Dojem na mňa urobili pozitívne rozhovory s vedením, to bolo kľúčové pri mojom rozhodovaní. Taktiež musím zdôrazniť, že celý projekt Dunajskej Stredy sa mi zdal veľmi zaujímavý. Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou ďalšej práce a vývoja tohto klubu," povedal 42-ročný kouč. Podľa vlastných slov verí, že tímu sa bude dariť zbierať body, navyše ako veľké plus vníma spoluprácu a adaptabilnosť celého mužstva. "Ciele klubu sú jasné - čo najrýchlejšie získavať body, aby sme sa dostali v tabuľke vyššie. Pred sebou máme na úvod dva domáce zápasy, jeden s tímom, ktorý je o mieste pred nami, druhý je o priečku za nami. Musíme sa pokúsiť o čo najlepšie výsledky. Veľmi dôležité je aj to, že tím veľmi dobre spolupracuje. Absolvovali sme bohatú prípravu a máme ešte kus práce pred sebou. Chvíľu potrvá, kým sa hráči stotožnia s mojou filozofiou, no vedia sa veľmi dobre prispôsobovať. Vývoj v tíme vnímam skutočne pozitívne."

 

DAC odštartuje jarnú časť FL v nedeľu 1. marca domácim stretnutím so Zlatými Moravcami. Následne opäť pred vlastnými divákmi privítajú Podbrezovú.

 

súpiska DAC Dunajská Streda pre jarnú časť FL 2014/2015:

brankári: Andrej Pernecký, Martin Polaček

obrancovia: Mário Tóth, Ivan Šnirc, Ľubomír Michalík, Noe Achille Kwin Amban, Matúš Turňa, Peter Majerník, Otto Szabó

stredopoliari: Martin Ljubičič, Gábor Straka, Erik Uljaky, Branislav Ľupták, Darijo Krišto, Vojtech Horváth, Ivan Sesar, Pape Macou Sarr, Jakub Brašeň, Peter Štepanovský

útočníci: Roman Sabler, Roland Černák, Ákos Szarka, Pavol Jurčo

 

zmeny v kádri:

príchody: Martin Polaček (ŠK Slovan Bratislava), Martin Ljubičič (SC Tavriya Simferopol), Ľubomír Michalík (FK Kayrat Almaty), Branislav Ľupták (Banská Bystrica), Ivan Sesar (Akhisar Belediyespor), Pape Macou Sarr (Angers SCO)

odchody: Pavol Penksa (Podbrezová), Miroslav Stanič, Peter Struhár, Jean Paul Boya (všetci ukončenie zmluvy), Goran Antunovič, Kornel Saláta (všetci ukončenie hosťovania)

 

prehľad výsledkov FC DAC 1904 Dunajská Streda v prípravných zápasoch:

FK Slovan Duslo Šaľa - FC DAC 1904 1:1

ŠK Senec - FC DAC 1904 0:3

SV Mattersburg - FC DAC 1904 2:2

ETO FC Győr - FC DAC 1904 1:1

FC Zbrojovka Brno - FC DAC 1904 2:0

FC DAC 1904 - FC Baník Ostrava 0:1

FC DAC 1904 - Pohang Steelers 1:0

FC DAC 1904 - NK Široki Brijeg 1:0

FC DAC 1904 - Videoton FC Székesfehérvár 0:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona