D. Trnka si rozmyslí opätovnú kandidatúru na generálneho prokurátora

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:01 • 2 min
D. Trnka si rozmyslí opätovnú kandidatúru na generálneho prokurátora

D. Trnka si rozmyslí opätovnú kandidatúru na generálneho prokurátora

slovakia

left justify in out

img

Generálny prokurátor SR Dobroslav Trnka si rozmyslí, či by opätovne prijal kandidatúru na tento post, ak ho niekto osloví s touto ponukou. Povedal to včera v diskusnej relácii TA3.
      Rozhodnutie si nechá na obdobie po vianočných sviatkoch. "Asi nie som ten typ, ktorý by spĺňal predstavy, že bude to kandidát aj opozície aj koalície," konštatoval. V žiadnom prípade nechce vytvárať atmosféru problémov na prokuratúre alebo v spoločnosti. Trnkovi neprekáža verejná voľba generálneho prokurátora v parlamente.
      Svoje vyjadrenie, že sa treba spýtať vyšetrovateľky, či bol na ňu vyvíjaný nátlak v kauze nahrávky s hlasom podobným hlasu Roberta Fica - lídra opozičného Smeru-SD, považuje za konformné so svojou funkciou. O rozhodnutí špeciálneho prokurátora zastaviť kauzu sa dozvedel z médií pred niekoľkými hodinami.
      Minister vnútra Daniel Lipšic nechápe, prečo sa deň po neúspešnej voľbe generálneho prokurátora "rozohrávajú hry". Podľa neho je správne, že voľba generálneho prokurátora bude verejná, aby voliči vedeli, ako konkrétny poslanec hlasoval. Lipšic vylúčil, že poskytol médiám v minulosti nahrávku i to, že išlo o mediálnu hru. "Na to sú znalci, ktorí posúdia, či nahrávka, zmluva je pravá alebo nie," povedal a položil otázku, kto sa bojí nezávislého expertízneho skúmanie.
      Minister pripomenul, že polícia má rozviazané ruky. "Nikto zo žiadnej strany, zo žiadne finančnej skupiny nebude stáť nad zákonom, a bol by som rád, keby rozviazané ruky mala prokuratúra," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona