D. Trnka je novým námestníkom generálneho prokurátora

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:10 • 2 min
D. Trnka je novým námestníkom generálneho prokurátora

D. Trnka je novým námestníkom generálneho prokurátora

slovakia

left justify in out

img

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, ktorému sa minulý týždeň skončilo funkčné obdobie, zostáva na prokuratúre.
      Ako dnes informoval portál sme.sk, uplatnenie nájde ako námestník generálneho prokurátora. Do funkcie ho vybral Ladislav Tichý, doterajší Trnkov prvý námestník, ktorý po uplynutí jeho funkčného obdobia prevzal kompetencie generálneho prokurátora.
      Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Svetlana Močková pre televíziu Markíza však potvrdila, že Trnku jeho nástupca iba "poveril". Za námestníka ho nevymenoval.
      Trnka je námestníkom pre trestný, medzinárodný aj organizačný odbor. Doteraz boli námestníci rozdelení inak, Trnka však pred uplynutím svojho funkčného obdobia zmenil organizačnú štruktúru Generálnej prokuratúry SR, uvádza sme.sk.
      Meno nového generálneho prokurátora nie je zatiaľ známe, keďže koalícia nenašla zhodu na kandidátovi. Rozhodla sa riešiť situáciu zmenou zákona a to tak, že voľba nebude tajná, ale verejná. Nového generálneho prokurátora zvolia tak najskôr v máji.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies