D. LIPŠIC: Čiastkové výsledky Gorily nedovolia zamiesť vyšetrovanie pod koberec

NETKY.SK • 2 Február 2012, 07:40 • 2 min
D. LIPŠIC: Čiastkové výsledky Gorily nedovolia zamiesť vyšetrovanie pod koberec

D. LIPŠIC Čiastkové výsledky Gorily nedovolia zamiesť vyšetrovanie pod koberec - Politika Ministerstvo vnútra SR zverejní čiastkové výsledky vyšetrovania kauzy Gorila v priebehu nasledujúcich týždňov.

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo vnútra SR zverejní čiastkové výsledky vyšetrovania kauzy Gorila v priebehu nasledujúcich týždňov. "Vyšetrovanie takejto kauzy sa nedá ukončiť za dva mesiace. Ale to, že budú čiastkové výsledky, ktoré podľa mojej mienky už znemožnia, aby sa prípad zamietol pod koberec, o tom som presvedčený," povedal na dnešnej tlačovej konferencii šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic (KDH).
      Súčasne avizoval, že polícia má informácie o tom, že sa na piatkovom (3.2.) proteste Gorila môžu zúčastniť aj provokatéri, ktorí sa pokúsia zdiskreditovať účastníkov protestu. Kto by za nimi mohol stáť, minister dnes nechcel špecifikovať. "Dávam ponuku organizátorom týchto stretnutí, aby sa obrátili na policajných funkcionárov, či na úrovni prezídia, alebo krajských riaditeľov, aby s nimi dohodli formu súčinnosti na možnú izoláciu takýchto provokatérov," uviedol Lipšic.
      Minister pritom niekoľkokrát avizoval svoju podporu demonštrantom a podčiarkol, že sa polícia s nimi nachádza "na jednej lodi". Úlohou mužov zákona bude iba dohliadať na pokojný priebeh. "Nebudeme robiť manévre, ako niektorí očakávajú," konštatoval.
      Prvý protestný pochod Gorila, ktorý sa uskutočnil 27. januára, prilákal do ulíc hlavného mesta približne dvetisíc ľudí. Počas neho pretrhli demonštranti policajné zátarasy a dostali sa do tesnej blízkosti budovy Národnej rady SR, ktorú zahádzali vajíčkami a banánmi. Spôsobili pritom škodu 1800 eur. Minister Lipšic je napriek tomu presvedčený, že polícia svoju úlohu počas protestu zvládla. "Pokiaľ je demonštrácia pokojná, polícia v demokracii nemôže ísť do stretu s protestujúcimi," vysvetlil.
      Organizátori protestu, ktorý bude 3. februára, ohlásili účasť približne 10.000 ľudí, na stránke Facebook dokonca svoju účasť sľubuje takmer 15.000.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies