D. LIPŠIC: Stredopravá vláda s SaS je prijateľnejšia ako koalícia so Smerom-SD

NETKY.SK • 4 November 2011, 04:14 • 2 min
D. LIPŠIC: Stredopravá vláda s SaS je prijateľnejšia ako koalícia so Smerom-SD

D. LIPŠIC: Stredopravá vláda s SaS je prijateľnejšia ako koalícia so Smerom-SD

slovakia

left justify in out

Prioritou vládnej strany KDH je, aby aj po predčasných parlamentných voľbách v marci 2012 vznikla opäť stredopravá koalícia. "To znamená, že keď sa emócie trochu utlmia, tak si myslím, že stredopravá vláda vrátane SaS je určite prijateľnejšia, to si bez akýchkoľvek pochybností myslím, že pre absolútnu väčšinu v predsedníctve," konštatoval v stredu (2.11.) po rokovaní vlády podpredseda KDH Daniel Lipšic.
Na margo širokej koalície ľavice s pravicou minister vnútra parafrázoval svojho straníckeho kolegu Radoslava Procházku. "Nám hovorili, keď sme boli menší, že si netreba škaredé veci predstavovať, pretože sa potom skôr stanú," povedal. 
Lipšic pri tejto príležitosti nevedel jednoznačne povedať, či by bolo pre KDH prijateľnejšie ostať v opozícii, alebo ísť do koalície so Smerom-SD. Osobne si však nevie predstaviť spoluprácu so stranou Roberta Fica pre rozdielne postoje v niektorých zásadných otázkach. Tie ilustroval napríklad na postojoch strán voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi či predsedovi Najvyššieho súdu SR Štefanovi Harabinovi. "Fico nie že mlčky toleruje Štefana Harabina, on ho aktívne bráni... Máme úplne inú predstavu o spravodlivosti, nie trošku 10-percentnú odlišnosť, proste úplne odlišnú," podčiarkol.
Z najnovšieho prieskumu voličských preferencií agentúry MVK z konca októbra vyplynulo, že vládne strany by mohli opäť zostaviť vládu bez Smeru-SD. Podmienkou by však bolo spojenie s SaS, ktorá pred necelým mesiacom odmietla vysloviť dôveru vládnemu kabinetu pri spojenom hlasovaní o dočasnom eurovale.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona