D. LIPŠIC: Polícia nezorganizovala prepravu prekurzora v českom kamióne

NETKY.SK • 30 December 2010, 08:16 • 2 min
D. LIPŠIC: Polícia nezorganizovala prepravu prekurzora v českom kamióne

D. LIPŠIC: Polícia nezorganizovala prepravu prekurzora v českom kamióne

slovakia

left justify in out

img

Polícia nenaložila, nevyložila ani nezorganizovala prepravu prekurzora, nebezpečnej látky, v českom kamióne do Turecka, urobila to konkrétna organizovaná skupina.
Polícia monitorovala celú trasu dodávky, aj v Turecku, žiadne riziko nehrozilo, informoval dnes na tlačovej besede minister vnútra SR Daniel Lipšic (KDH). "Ak niekto tvrdí, na základe možnej informácie od prepravcu alebo z nejakých zvláštnych zdrojov, že slovenská polícia stratila kontakt s tureckým styčným dôstojníkom druhý deň po odchode zo SR, tak nehovorí pravdu," zdôraznil.
Zároveň Lipšic položil otázku, či sa exminister vnútra Robert Kaliňák (parlamentný opozičný poslanec za Smer-SD) ospravedlní na tlačovej besede, ak mu preukážu, že slovenská polícia mala sústavný kontakt s políciami štátov po trase dodávky a s tureckými orgánmi.
V súvislosti s pomocou českému kamionistovi z uvedeného kamióna minister povedal, že slovenský zástupca v orgáne EUROJUST iniciatívne kontaktoval český konzulát a prepravcu, aby vedel čím skôr zabezpečiť jeho návrat na slobodu. Lipšic informoval, že hovoril so svojím českým rezortným kolegom.
Na margo možného odškodnenia kamionistu povedal, že slovenský rezort vnútra bude postupovať v súlade so zákonom. "Keby slovenská polícia nebola do prípadu zaangažovaná, keby prípad transportu prekurzora nešiel cez kontrolovanú dodávku, tak dnes je kamionista v tureckom väzení, nie na slobode," konštatoval s tým, že nie je prípustné, aby sa polícia stala súčasťou skutkového deja - pašovania prekurzorov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies