D. Lipšic: Najväčšia korupčná kauza za bývalej vlády boli Wänkeho jablká

NETKY.SK • 14 September 2011, 17:27 • 2 min
D. Lipšic: Najväčšia korupčná kauza za bývalej vlády boli Wänkeho jablká

D. Lipšic: Najväčšia korupčná kauza za bývalej vlády boli Wänkeho jablká

slovakia

left justify in out

img

Najväčšou korupčnou kauzou za minulej vlády boli Wänkeho jablká. Počas dnešnej parlamentnej rozpravy k návrhu na vyslovenie nedôvery premiérke Ivete Radičovej (SDKÚ-DS) to vyhlásil minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).
"Podľa mňa je korupcia fenomén a jav, ktorý sa vyskytuje všade, otázka je, v akom rozsahu. Žiadna vláda ani strana nemá monopol ani na cnosť ani na neresť. Ale je veľký rozdiel, či sa korupcia odhaľujem a stíha a jej páchatelia idú pred spravodlivosť bez ohľadu na to, aké majú stranícke tričko," upozornil. Lipšic zdôraznil, že korupcia sa dá reálne odhaľovať len vtedy, ak sa deje, nie po niekoľkých rokoch.
"Samozrejme, že je slovami kolegov zo Smeru možné povedať, že v princípe za ich vlády korupcia nebola a najväčšia korupčná kauza boli Wänkeho jablká. Jednoducho najväčší korupčný prípad za vašej vlády bol, že niekto potreboval veľa jablkových kompótov, nič iné nebolo. Žiadna iná korupcia. Ak si myslíte, že tomu budú veriť naši občania, myslím, že ich vážne podceňujete," povedal Lipšic. Práve v tom vidí rozdiel medzi súčasnou a minulou vládou.
Minister pripomenul, že v súčasnosti sa stíhajú korupčné kauzy na ministerstve vnútra či práce. "To je prejav toho, že je tu odhodlanie a záujem, že polícia má voľné ruky a môže stíhať," dodal s tým, že premiérka patrí medzi ľudí, za ktorých by bol on sám vo vzťahu ku korupcii ochotný dať ruku do ohňa.
Exminister vnútra a súčasný poslanec Smeru-SD Robert Kaliňák Lipšica upozornil, že momentálne je schôdza o odvolávaní predsedníčky vlády a vystupujúci ministri by ju mali brániť, kým on si urobil vlastnú kampaň. "Áno, je pravda, že len za vlády, v ktorej ste boli minister (spravodlivosti, pozn. TASR) sa mohli stratiť nahrávky telefonických odpočúvaní v prípade funkcionára KDH. "Bez pochyby sa to vyšetrovalo, nahrávky sa stratili a ak si pamätám, bývalý krajský predseda KDH je dnes voľný," zdôraznil s tým, že koalícia teda nie je lepšia.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies