D. KRAJCER: Zemková je podľa môjho názoru najvhodnejšou kandidátkou

NETKY.SK • 9 Február 2011, 08:00 • 2 min
D. KRAJCER: Zemková je podľa môjho názoru najvhodnejšou kandidátkou

D. KRAJCER: Zemková je podľa môjho názoru najvhodnejšou kandidátkou

slovakia

left justify in out

img

Kvalitou projektu a preukázateľnou schopnosťou ho aj realizovať presvedčila Miloslava Zemková ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS), že je vhodnou kandidátkou na post šéfa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).
Ako zdôraznil Krajcer dnes pred novinármi na pôde parlamentu, kde sa stretol pred voľbou s koaličnými poslancami, ide o jeho osobný názor. Podľa jeho slov Zemková už v minulosti pri riadení Slovenského rozhlasu preukázala, že dokáže odolávať politickým tlakom a zároveň ako manažérka úspešne riadiť túto inštitúciu s vyrovnaným rozpočtom.
Potvrdil, že zatiaľ neexistuje žiadna koaličná dohoda na jednom kandidátovi. K ďalším kandidátom sa vyjadrovať nechcel. Potešil ho však vysoký počet uchádzačov o post šéfa novej verejnoprávnej inštitúcie. Myslí si, že vypočutie, ktoré sledoval, malo dôstojný priebeh.
Krajcer uviedol, že diskusia o najlepšom kandidátovi, ako aj o členoch Rady RTVS sa začína "v tejto chvíli". Voľby by sa však mali uskutočniť v stredu (9.2.). Tvrdil, že neexistuje žiadna dohoda ani v prípade obsadenia uvedenej mediálnej rady. "Tam ani dohoda nie je možná, lebo to nie sú politickí kandidáti," spomenul. Potvrdil však, že poslanecký klub SaS si osvojil Andreja Miklánka, ktorého navrhol Mediálny inštitút ako odborníka na televízne vysielanie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies