D. CHRENEK: Situácia v EÚ nie je jednoduchá, vyžaduje si neštandardné prístupy

NETKY.SK • 7 September 2016, 16:25 • 2 min
D. CHRENEK: Situácia v EÚ nie je jednoduchá, vyžaduje si neštandardné prístupy

BRATISLAVA – Od bratislavského summitu očakávam v prvom rade úprimnú diskusiu o tom, čo Európska únia v súčasnosti najviac potrebuje a ako riešiť problémy, ktoré trápia európskych občanov, či už je to bezpečnosť, migrácia, alebo hospodárska situácia. Pre TASR to uviedol vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek.

slovakia

left justify in out

"Únia doteraz dokázala priniesť veľa pozitívneho pre svojich občanov a vždy zvládla prekonať svoje ťažkosti. Na jej prínosoch by sme mali ďalej stavať, ochrániť si pozitíva, akými sú voľný pohyb, spoločná mena, jednotný trh, vysoká úroveň sociálnych práv a spoločne čeliť náročným výzvam v podobe migrácie a terorizmu," povedal Chrenek.

 

Neformálny summit (16.9.) označil pre Slovensko za mimoriadne dôležitý. "Ide o vrcholné podujatie celého predsedníctva. Ak sa na stretnutí lídrov 27 krajín EÚ podarí dosiahnuť dohodu o zásadných otázkach pre európsku budúcnosť, tak to určite zvýši renomé Slovenska," domnieva sa Chrenek.

 

Pripustil, že situácia v EÚ nie je jednoduchá a preto si vyžaduje neštandardné prístupy, akým je napríklad aj neformálny summit. "Myslím si, že v tejto situácii to bola naozaj dobrá myšlienka usporiadať neformálne stretnutie mimo Bruselu v predsedníckej krajine Rady EÚ. Lídri dvadsaťsedmičky a šéfovia inštitúcií tu majú priestor pre dôležitú debatu o budúcom smerovaní európskeho projektu," dodal Chrenek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona