D. Čaplovič chystá zmeny v školskom výbore, majú zlepšiť jeho činnosť

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:26 • 2 min
D. Čaplovič chystá zmeny v školskom výbore, majú zlepšiť jeho činnosť

D. Čaplovič chystá zmeny v školskom výbore, majú zlepšiť jeho činnosť

slovakia

left justify in out

Parlamentný školský výbor pod vedením bývalého vicepremiéra pre ľudské práva a menšiny a súčasného poslanca Národnej rady SR Dušana Čaploviča (Smer-SD) čakajú zmeny. Majú prispieť k jeho lepšej činnosti.
"Ako predseda výboru budem chcieť, aby každý jeho člen mal svoju úlohu. Budú mať delegované úlohy, ktoré budú odsúhlasené vo výbore a raz za štvrťrok budeme vyhodnocovať prácu každého člena. A myslím si, že činnosť výboru bude aj na základe toho ďaleko lepšia," uviedol pre TASR Čaplovič, ktorý bol podľa vlastných slov "vždy zvyknutý na to, aby práca bola manažovaná perfektne".
Pokiaľ ide o činnosť jeho samotného, v poslaneckých laviciach bude zastupovať opozíciu. Vo svojich vystúpeniach v pléne plánuje stavať predovšetkým na odborných argumentoch. "To mi bolo vždy blízke a samozrejme nebudem robiť politiku oko za oko, zub za zub, ale budem robiť politiku takú, aká bude obhajovať naše názory povedzme v oblasti vzdelávania, či pohľady na európske záležitosti, ale aj na menšinovú politiku a politiku ľudských práv," priblížil.
Hoci svoju bývalú exekutívnu funkciu považoval za náročnejšiu ako je tá zákonodarná, tvrdí, že novú pozíciu bude zastávať zodpovedne. Teší sa predovšetkým na otázky z oblasti vzdelávania, keďže predsedá spomínanému školskému výboru. "Táto tematika ma vždy veľmi bavila," zdôvodnil pre TASR. Dodal, že pokiaľ ale bude môcť zasahovať aj do menšinových otázok, tak bude. Rovnako mieni hovoriť aj o menšinovom školstve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies