Cyprus zrušil každoročné vojenské cvičenie kvôli mierovým rokovaniam

NETKY.SK • 18 Október 2011, 19:59 • 2 min
Cyprus zrušil každoročné vojenské cvičenie kvôli mierovým rokovaniam

Cyprus zrušil každoročné vojenské cvičenie kvôli mierovým rokovaniam

slovakia

left justify in out

img

Cyperské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že pre tento rok zrušilo každoročné vojenské cvičenie. Dôvodom sú prebiehajúce mierové rokovania o zjednotení vojnou rozdeleného ostrova.
Ministerstvo vo svojom vyhlásení dnes uviedlo, že odvolalo trojdňové manévre napriek tomu, že Turecko zatiaľ neoznámilo, či tiež zruší cvičenie svojej armády, ktoré pravidelne uskutočňuje s vojakmi Severocyperskej tureckej republiky.
Cyperské ministerstvo uviedlo, že od Turecka očakáva rovnaký krok.
Cyprus, nachádzajúci sa v Stredozemnom mori, je rozdelený od roku 1974 po invázii tureckých vojsk, ktorá nasledovala po prevrate podporovateľov myšlienky zjednotenia Cypru s Gréckom.
Pravidelné vojenské manévre, ktoré cyperskí Gréci uskutočňujú pod názvom Nikiforos a cyperskí Turci pod názvom Toros, sa nekonali od roku 2008, keď sa začalo najnovšie kolo mierových rokovaní, informovala agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies