Cyprus umožní otváranie nových účtov v bankách

NETKY.SK • 3 August 2013, 18:55 • 2 min
Cyprus umožní otváranie nových účtov v bankách

NIKÓZIA - Na otvorenie nových účtov však budú musieť klienti splniť niekoľko podmienok.

slovakia

left justify in out

Cyperské ministerstvo financií tento týždeň uviedlo, že umožní klientom otvoriť si nové účty v cyperských bankách, prvýkrát od dohody o záchrannom programe pre Cyprus v marci tohto roka. Informovala o tom agentúra AP.

Na otvorenie nových účtov však budú musieť klienti splniť niekoľko podmienok. Jednou z nich je, že termínovaný vklad nesmie byť nižší ako 5000 eur v hotovosti a ďalšou, že klient nesmie účet uzatvoriť skôr ako o tri mesiace.

Cyprus postupne zmierňuje obmedzenia, ktoré zaviedol v marci s cieľom zabrániť masovému výberu vkladov potom, ako sa s medzinárodnými veriteľmi dohodol na záchrannom programe v celkovej hodnote 23 miliárd eur.

Čo sa týka podmienok samotného programu, jednou z nich bolo siahnutie na vklady bohatších investorov, ktorí mali v dvoch najväčších cyperských bankách vklady za viac než 100.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies