Cyprus predĺžil Eni licenciu na prieskum ložísk ropy a zemného plynu

NETKY.SK • 28 December 2015, 15:07 • 2 min
Cyprus predĺžil Eni licenciu na prieskum ložísk ropy a zemného plynu

NIKÓZIA - Cyperská vláda predĺžila dohodu s talianskou energetickou spoločnosťou Eni a jej juhokórejským partnerom KOGAS o prieskume ložísk ropy a zemného plynu v pobrežných vodách na juhu ostrova. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Eni v auguste oznámila, že v neďalekých egyptských pobrežných vodách objavila najväčšie ložisko plynu v Stredozemnom mori. Cyperský minister energetiky Jorgos Lakkotrypis spresnil, že vláda na ostrove predĺžila Eni licenciu na prieskum v troch oblastiach pri pobreží ostrova, a to do februára 2018.

 

Minister po skončení dnešného zasadania kabinetu dodal, že samotné prieskumné vrty sa môžu začať niekedy v roku v 2017, ale prieskumné práce sú už v štádiu príprav. Začiatkom tohto mesiaca francúzska energetická firma Total tiež oznámila, že jej Cyprus predĺžil licenciu na prieskum ložísk ropy a plynu o dva roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies