Cyprus ponúkne Rusom, ktorí prišli o peniaze, akcie Bank of Cyprus

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 14:03 • 2 min
Cyprus ponúkne Rusom, ktorí prišli o peniaze, akcie Bank of Cyprus

MOSKVA - Cyprus plánuje ponúknuť Rusom, ktorí v dôsledku záchranného programu na ostrove prišli o časť financií, kompenzáciu v podobe akcií najväčšej banky Bank of Cyprus (BoC). Uviedol to tento týždeň cyperský prezident Nikos Anastasiadis. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Cyprus sa koncom marca dohodol s medzinárodnými veriteľmi na záchrannom úvere v hodnote 10 miliárd eur. Celkovo však krajina potrebuje až 23 miliárd eur, pričom zostávajúce peniaze musí získať sama. Krajina preto súhlasila s vysokým zdanením bankových vkladov nad 100.000 eur. Medzi poškodenými je tak množstvo Rusov, ktorí Cyprus využívali pre jeho nízke dane a výhodné podmienky na podnikanie. Pred týmto krokom mali Rusi v cyperských bankách vklady zhruba za 19 miliárd USD (14,17 miliardy eur), a to najmä prostredníctvom na Cypre založených firiem.

"Vklady ruských občanov, ktorých záchranný program poškodil, budú kompenzované akciami Bank of Cyprus," povedal Anastasiadis v rozhovore pre ruskú televíziu RBC. Ako dodal, cyperská vláda urobí všetko preto, aby straty Rusov na vkladoch v cyperských bankách minimalizovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona