Cyprus chce zachrániť banky, bude rokovať s Trojkou

NETKY.SK • 23 Október 2012, 06:58 • 2 min
Cyprus chce zachrániť banky, bude rokovať s Trojkou

Cyprus chce zachrániť banky, bude rokovať s Trojkou - Svet Nikózia chce dohodnúť pôžičku do 12. novembra, kedy sa uskutoční schôdza ministrov financií eurozóny.

slovakia

left justify in out

img

Nikózia chce dohodnúť pôžičku do 12. novembra, kedy sa uskutoční schôdza ministrov financií eurozóny.

Cyprus je pripravený na posledné kolo rokovaní s potenciálnymi veriteľmi o výške a podmienkach úveru na záchranu svojich bánk a oživenie ostrovnej ekonomiky. Vláda totiž dokončila vyjednávania s opozíciou a odborovými zväzmi o podpore svojich úsporných návrhov, ktoré predloží budúcim veriteľom. Uviedol to hovorca kabinetu Stefanos Stefanu.

Cyprus chce ešte dnes večer poslať svoje návrhy tzv. Trojke, teda Európskej komisii, Európskej centrálnej banke a Medzinárodnému menovému fondu, a pozvať jej zástupcov do Nikózie. Kabinet ostrovného štátu očakáva, že v priebehu pár dní sa dozvie termín ich príchodu.

Vláda v Nikózii dúfa, že sa jej podarí dosiahnuť dohodu o pôžičke do 12. novembra, keď sa uskutoční pravidelná schôdza ministrov financií eurozóny, na ktorej by ju mohli schváliť. Do konca novembra by tak mohol Cyprus dostať prvú splátku z úveru.

Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies