Cyprus by mohol vyriešiť svoje rozdelenie do konca roka

NETKY.SK • 23 September 2016, 09:42 • 2 min
Cyprus by mohol vyriešiť svoje rozdelenie do konca roka

NEW YORK - Dlhoročné rozdelenie Cypru by sa mohlo vyriešiť do konca roka 2016, ak budú všetky strany pokračovať v konštruktívnych rokovaniach, povedal dnes na zasadnutí Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (VZ OSN) cyperský prezident Nikos Anastasiadis.

slovakia

left justify in out

"Verím, že je tento ambiciózny cieľ dosiahnuteľný," citovala ho tlačová agentúra DPA.

 

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun by mal popri zasadnutí Valného zhromaždenia absolvovať v nedeľu stretnutie s Anastasiadisom a Mustafom Akincim, vodcom cyperských Turkov.

 

Cyprus je rozdelený na etnickom základe od invázie Turecka v roku 1974, ktorá bola reakciou na štátny prevrat s cieľom pripojiť ostrov ku Grécku. Medzinárodne uznávaná vláda Cyperskej republiky má pod kontrolou iba južnú polovicu ostrova, kde žijú prevažne cyperskí Gréci, zatiaľ čo na severe bola vyhlásená Severocyperská turecká republika, ktorú uznáva iba Turecko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies