Cyperský súd nariadil vydať páchateľa marcového únosu lietadla do Egypta

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:03 • 2 min
Cyperský súd nariadil vydať páchateľa marcového únosu lietadla do Egypta

Nikózia - Cyperský súd dnes odobril žiadosť egyptskej vlády o vydanie muža, ktorý v marci po štarte v Alexandrii uniesol lietadlo spoločnosti EgyptAir a donútil jeho posádku zmeniť smer letu a pristáť na Cypre.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, cyperský súd rozhodol, že egyptský občan Sajfaddín Mustafá musí byť do desiatich dní vydaný do Egypta. Až do svojej extradície zostane vo vyšetrovacej väzbe.

 

Podľa AP Egypťan inštruoval svojho právnika, aby voči verdiktu cyperského súdu podal odvolanie.

Predsedajúca sudkyňa na dnešnom pojednávania zamietla Mustafovu námietku, že v prípade návratu mu v Egypte hrozí mučenie. Uviedla, že Mustafá súd nepresvedčil, že je egyptskými úradmi prenasledovaný za svoje politické názory.

 

Spresnila, že Mustafá v Egypte bude súdený za únos lietadla, za čo mu nehrozí trest smrti. Poukázala aj na to, že 59-ročný muž žil v Egypte napriek tomu, že tvrdí, že jeho vlasť nerešpektuje ľudské práva.

Dodala, že egyptské úrady dali záruky, že Mustafá bude mať spravodlivý proces a budú rešpektované všetky jeho práva.

 

Mustafá tvrdí, že lietadlo Airbus A320 uniesol, aby poukázal na chybné konanie armádou podporovanej vlády v Egypte.

 

Únos lietadla, počas ktorého páchateľ tvrdil, že má opasok s výbušninami, sa skončil pokojne na letisku v Larnake prepustením všetkých 72 cestujúcich a členov posádky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona