Cyperský prezident sa v USA podrobí operácii srdca

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:32 • 2 min
Cyperský prezident sa v USA podrobí operácii srdca

NIKÓZIA - Cyperský prezident Nikos Anastasiadis sa 4. decembra v Spojených štátoch podrobí operácii srdca, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu cyperskej vlády Nikosa Christodulidisa.

slovakia

left justify in out

Anastasiadis (68) podľa neho odcestuje pred operáciou do USA 29. novembra. Lekári odporučili cyperskému prezidentovi - náruživému fajčiarovi - operáciu začiatkom tohto mesiaca. Anastasiadis predtým uviedol, že sa zákroku podrobí až po vianočných sviatkoch, odvolávajúc sa pri tom na nabitý pracovný program.

 

Návrat cyperského prezidenta do vlasti sa očakáva pred Vianocami, spresnil hovorca.

 

Anastasiadisa zvolili do funkcie vo februári 2013 na päťročné funkčné obdobie; okamžite po zvolení vyjednal pre svoj ostrovný štát na pokraji bankrotu zahraničnú finančnú pomoc. 

 

Cyperský prezident nie je známy zdravotnými problémami, minulý mesiac však musel predčasne odísť z jedného zo summitov EÚ v dôsledku silného krvácania z nosa, zapríčineného vysokým krvným tlakom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies