Cyperská polícia donútila sýrskych utečencov opustiť palubu výletnej lode

NETKY.SK • 26 September 2014, 11:50 • 2 min
Cyperská polícia donútila sýrskych utečencov opustiť palubu výletnej lode

ATÉNY - Cyperská polícia donútila dnes takmer 300 sýrskych utečencov opustiť palubu výletnej lode, ktorá ich vo štvrtok zachránila. Utečenci totiž žiadali, aby ich dopravila do Talianska, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Utečenci sa na malej rybárskej lodi dostali do problémov na rozbúrenom mori pri južnom pobreží Cypru. Výletná loď Salamis Filoxenia na žiadosť pobrežnej stráže zmenila kurz a vydala sa na pomoc. Celkovo zachránila 345 Sýrčanov vrátane 52 detí. Večer ich dopravila do prístavu Limassol a 65 Sýrčanov palubu opustilo. Absolvovali lekársku prehliadku a umiestnili ich do utečeneckého tábora pri cyperskom hlavnom meste Nikózia.
      

Zvyšní Sýrčania však odmietli palubu opustiť a žiadali, aby ich dopravili do pôvodne plánovanej destinácie - Talianska. Polícia s nimi vyjednávala celú noc a napokon zasiahla. Výletná loď Salamis Filoxenia so stovkami ruských pasažierov napokon pokračovala v plavbe do Izraela. Podľa cyperských novín Politis každý migrant zaplatil prevádzačom za dopravu zo Sýrie do Talianska v prepočte 6250 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona