Cyperská banka Bank of Cyprus predala ukrajinskú dcéru ruskej Alfa Group

NETKY.SK • 19 Apríl 2014, 12:05 • 2 min
Cyperská banka Bank of Cyprus predala ukrajinskú dcéru ruskej Alfa Group

FAMAGUSTA - Najväčšia cyperská banka Bank of Cyprus predala svoju ukrajinskú divíziu, ako aj podiel v jednej z rumunských bánk. Cieľom je zlepšenie finančnej pozície a podpora stability banky. Informovali o tom agentúry Reuters a AP, ktoré sa odvolali na informácie Bank of Cyprus.

slovakia

left justify in out

Banka uviedla, že dokončila predaj svojej stratovej dcéry na Ukrajine najväčšej ruskej privátnej banke Alfa Group za 202,5 milióna eur. To je o 10 % menej než cena, na ktorej sa Bank of Cyprus s Alfa Group pôvodne dohodli. K prvej dohode došlo ešte v januári, pričom v tom čase plánovala Alfa Group kúpiť ukrajinskú dcéru Bank of Cyprus za 225 miliónov eur. Medzitým sa ale výrazne zhoršila situácia na Ukrajine a Alfa Group svoju ponuku prehodnotila.
      

Cyperská banka zároveň predala svoj 10-% podiel v rumunskej Banca Transilvania, a to za 82 miliónov eur. Podľa výkonného riaditeľa Bank of Cyprus Johna Patricka Houricana predaj aktív pomôže banke finančne sa posilniť a opätovne získať stabilitu. Práve problémy cyperských bánk, najmä ich vysoká previazanosť s gréckym dlhom, prinútili Cyprus v polovici roka 2012 požiadať Európsku úniu o finančnú pomoc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies